Ромка вилня и потроши вратата на детско отделение в общинската болница в Дупница

DenNews.bg
08.03.2019
размер на текста:

Снимка: DenNews.bg (Архив)

 Ромка вилня, заплашва персонала и потроши входната врата на детско отделение на общинската болница в Дупница. За инцидента няма подадена жалба, нито пък е наложена санкция, а ремонтът е станал за сметка на бюджета на здравното заведение.

Инцидентът е станал през нощта във вторник срещу сряда, когато майка на настанено в отделението дете, след като излязла за кафе, се оказала пред заключената врата на отделението. Тъй като сестрите, които през това време обслужвали спешен случай, не успели да отворят навреме, гневната майка ударила силен ритник в опита си да влезе вътре. В резултат на което откъртила вратата. 

Това е вторият случай на агресия от страна на родител, постъпил с детето си в отделението. По време на коледните празници баща потроши вратата на сестринската стая, след като са опита да нападне и нанесе побой над сестри. Причината тогава се оказало отсъствието на дежурния лекар, който в същото време бил извикан по спешност в детска стая на родилно отделение за консултация. Бащата намерил дежурен педиатър единствено в общинската болница, но като разбрал, че в момента оттъства заради спешна консултация, това силно го разгневило и  той решил да си отмъсти на сестрите, които от страх се заключили в стаята си. Тогава той ритник потрошил вратата. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети