АПИ връща парите на 11 шофьори, платили е-винетки, но останали без тях

DenNews.bg
08.03.2019
размер на текста:

11 шофьори, които са останали без електронна винетка, въпреки осъществено плащане, ще получат парите си обратно. Това става ясно от съобщение на Агенция Пътна инфраструктура.
В Национално ТОЛ управление са постъпили общо единадесет молби за възстановяване на суми при покупка на електронна винетка. Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена. Тези случаи са констатирани в първите дни на месец януари, когато имаше технически затруднения със системата. Постъпилите молби са обработени - на част от потребителите са върнати средствата, на останалите предстои да бъдат възстановени.

 

От АПИ уточняват, че случаят на семейството от Пазарджик, за който съобщават медиите, е сред подадените единадесет молби. Той е разгледан и предстои да им бъде възстановена сумата. Настъпило е забавяне поради необходимостта от повторна проверка и потвърждаване на плащането.

Припомняме, че преди броени дни от АПИ уточниха, че няма да възстановяват парите на шофьори, които са сгрешили регистрационния номер на колата и така са закупили е-винетка за друг автомобил или на несъществуващ номер и отговорността е изцяло на шофьорите.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети