12-класничка от Дупница спечели национална награда с изследване за Димитър Бисеров-Околията

DenNews.bg
07.03.2019
размер на текста:

12-класничка от Дупница спечели първа награда в национален конкурс с изследване за дупнишкия възрожденец, просветен деец и книжовник Димитър Бисеров-Околията.

За трета поредна година ученици от цялата страна се включиха в конкурса „Пространство и време“, организиран от Академията за лидери при Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Ателие „История и памет“. 
Михаела Иванова, ученичка от XII клас в СУ „Св. Паисий Хилендарски“- Дупница, участва в конкурса с реферат на тема: „Човекът, с който се гордее моят род“ , представяйки изследване за Димитър Бисеров – Околията. След предварителната селекция на конкурсните материали от преподаватели от Историческия факултет, отличените участници бяха поканени на публична защита във Великотърновския университет. Михаела Иванова бе отличена с оценка Отличен 6:00. Удостоена бе със специална грамота на Историческия факултет и възможността да стане студент в избрана от нея специалност ВТУ.
Нейният научен ръководител Маргарита Сапунджиева също бе отличена с грамота за оказаната професионална подкрепа в контекста на качествената промяна на връзката университет – училище чрез създаване на интерес към специалностите на Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Михаела Иванова е член на клуб „ИстОрика“, който успешно продължава своята работа и осъществява целите си за повишаване на качеството на образованието в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ чрез стимулиране участието на учениците и членовете му в конкурси и други форми на изява и извънкласни дейности.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети