Две шампионски титли за Марек-Дигеста

DenNews.bg
04.03.2019
размер на текста:

 Невероятно представяне на Марек-Дигеста на Държавното индивидуално първенство за мъже и жени по тенис на маса, в което взеха участие над 120 състезатели от цялата страна. Представителите на Марек завоюваха две шампионски титли и общо 5 медала на престижното състезание провело се в зала "Арена Асарел" в Панагюрище. Петьо Кръстев стана републикански шампион индивидуално, Станислав Голованов - вицешампион индивидуално, Кирил Попов и Петьо Кръстев - вицешампиони на двойки, шампионска титла на смесени двойки за Станислав Голованов и Полина Трифонова и бронзов медал за Кирил Попов и Калина Христова.
Константин Парапанов и Кирил Попов също попаднаха в първата 8-ца в индивидуално първенство и така дупнишкия клуб остана единствения в България с цели 4-ма представителя в Топ 8.
Страхотно представяне и на юношите на клуба Радослав Котев, Божин Ангелов, Христо Христев и Георги Гогов. И 4-мата преминаха през квалификационните групи и се класираха в основната схема в индивидуалното. Радослав успя да премине и първия кръг след страхотна победа над многократния шампион на България Константин Вътов. В надпреварата на двойки Радослав и Божин успяха се наредиха сред първите 8, което е изключителен успех за тях. Основната цел на мъжкия отбор тази година е шампионската титла в най-елитната Висша лига на България, единствената липсваща във витрината на Марек-Дигеста, обявиха от клуба.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети