Скандал в Солун! Прекратиха мача на Добри Радев, заради мръсна игра на гърците

DenNews.bg
31.03.2019
размер на текста:

Това е моментът на нечистия удар на гърка срещу падналия на земята българин.

По скандален начин приключи боят на Спортист №1 на Дупница за 2018 г. Доброслав Радев на професионалната гала вечер по кик-бокс в Гърция. В Солун Добри се би с представителя на домакините Христос Аврамидис в категория до 75 кг, стил К1, заложена бе Балканската титла на W.K.U. Мачът обаче бе спрян, след като гъркът нанесе непозволен удар срещу падналия на пода българин.

Ето какво разказа за мача треньорът на СК Патриот Кирил Чакъров, който бе в ъгъла на Добри Радев. „Доброслав започна много добре и нанесе чисти удари, както в главата, така и в трупа на противника. Тогава гъркът започна с мръсната и непозволена игра – първо имаше удар с лакет, а след това удари в тила. И най-фрапиращото бе, че след размяна на удари нашето момче се подхлъзна, а гъркът се засили и го изрита на земята. Веднага скочихме и се стигна до саморазправа със съдиите и щаба на гърците. Организаторът излезе пред всички и обяви, че ще се гледа видеото и впоследствие ще се вземе решение, въпреки че трябваше гъркът да бъде дисквалифициран на момента. Гръцката публика също беше разочарована от поведението на техния сънародник“.

В крайна сметка няма решение за резултат от мача, организаторите ще го обяват на по-късен етап. Кирил Чакъров обясни и че Добри Радев е добре, въпреки непозволените удари от страна на съперника. Чакъров заяви и че кани „бабаитите от Гърция на гала вечер в Дупница за нов мач“.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети