Община Сапарева баня дават по 500 лв. на първокласници от бедни семейства

DenNews.bg
29.03.2019
размер на текста:

Еднократна помощ от 500 лв. ще получат първокласниците от социално слаби семейства в община Сапарева баня, реши Общински съвет. За да получат тази помощ, родителите на първолаците, записани в ОУ „Христо Ботев“, единствено основно училище в община Сапарева баня, трябва да имат доход под 450 лв. месечно за последната година. Другото условие е и двамата родители да имат постоянен адрес в общината.
Важно е родителите, които ще получат еднократна помощ, да знаят, че ако децата им напуснат училище преди седми клас, то семейството е длъжно да възстанови сумата на общината.

На сесията си вчера местният парламент даде съгласие общината да кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания за срок от 12 месеца. Ако проектът бъде одобрен, той ще осигури почасова грижа за 26 души от общината, които в момента не ползват лични асистенти. Проектът е съвместен с община Бобов дол, като той би осигурил грижа за 33 души от миньорската община.
По проекта се предвижда и закупуване на автомобил, чрез който потребителите ще имат достъп до здравни, социални и обществени услуги.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети