Джипи пое поста на Цветанов като председател на парламентарната група на ГЕРБ

DenNews.bg
28.03.2019
размер на текста:

Д-р Даниела Дариткова е новият председател на парламентарната група на ГЕРБ. Новината обяви премиерът Бойко Бориосов по време на пресконференцията за съвместно явяване със СДС на европейските избори.
Дариткова сменя на ръководната позиция Цветан Цветанов, който напусна парламента заради скандала със закупените при преференциални условия луксозни жилища.
Даниела Дариткова е народен представител от Смолянско, председател на Здравната комисия в 44-то народно събрание. Тя е депутат и от предишни народни събрания. Те е личен лекар, като запази практиката си наред с политическите дела.
„Всички са напуснали държавните постове - и морално, и физически. Днес ще се подготвим“, уточни Бойко Борисов по отношение на оставките на Цецка Цачева, Красимир Първанов и Ваня Колева.
За това че Цветанов запазва постовете си в партията, премиерът обясни: "Едното е държавната работа, парите на данъкоплатците другото - на партия ГЕРБ. Аз му вярвам".
„Аз винаги съм се плашил от приятелите и винаги съм казвал, че нямам приятели“, заяви Борисов, на което Цветанов тихо допълни - "освен мене". В отговор на това премиерът каза - за да останем приятели, той сдаде политическите постове.
Борисов съобщи още, че до края на деня ще бъде известно името на новия правосъден министър. Постът бе овакантен от Цецка Цачева по същата причина, поради която се оттегли и Цветанов - скандала "Апартаментгейт".

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети