Дневният център за възрастни хора с увреждания в Дупница отново отваря врати от 1 юли

DenNews.bg
27.03.2019
размер на текста:

 Услугата дневен център за пълнолетни лица с увреждания ще бъде възобновена в Дупница още от 1 юли тази година. Това стана ясно днес, от писмо от Агенцията за социално подпомагане към МТСП до кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев. Услугата, която се предоставяше на ул "Солун" в града (старата поликлиника) става делегирана от държавата дейност.

"Излишно е да казвам какво представляваше този проект и най-вече за хората, които бяха изолирани с години, а семействата им нямаха свободно време. Само който не го е изпитал, няма как да разбере да си 24 часа в денонощието ангажиран с грижите за своето дете, родител, брат или сестра. Още през месец май миналата година поисках разрешение от Общински съвет да позволи да искам тази услуга да стане именно делегирана от държавата дейност след изтичането на проекта, за което срещнах подкрепа. Моето желание бе да запазим услугата и макар да не бе лесно в крайна сметка успяхме. Благодаря за проявеното разбиране на Агенцията за социално подпомагане, защото това е огромна помощ за хората с увреждания и техните семейства от Дупница. За мен лично, това е една от най-скъпоценните придобивки за нашия град", категоричен бе инж.Чимев.
Дневният център бе изграден по проект на Община Дупница, като целодневно осигуряваше грижи за хора с увреждания, лекарско наблюдение, рехабилитатор, психолог, занимания, безплатен обяд, стаи за почивка, но приключи в края на миналата година.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети