Ученици с присъди от Дупнишкия съд за грабеж на стойност 127 лв.

DenNews.bg
26.03.2019
размер на текста:

Двама ученици и техен познат получиха присъди за извършен грабеж-удряли мъж в Рила, за да му отнемат телефон, цигари, запалка, чантичка и 80 лв., всичко на обща стойност 127,20 лв.
Двамата ученици, от Дупница и Перник, и техният по-възрастен познат от Дупница признаха вината си и сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд-Дупница.
Подсъдимите извършили грабежа на 24 юли миналата година на улица в Рила. Ударили пострадалия по главата и му издърпали чантичката, при което той паднал. Тримата нападатели отнели от жертвата мъжка чантичка за през рамо на стойност 10 лева, мобилен телефонен апарат на стойност 30 лева, кутия цигари на стойност 5,20 лева, пластмасова запалка на стойност 2,00 лева и парична сума в размер на 80 лева
В обвинителния акт е записано, че макар и непълнолетни двамата ученици са могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си.
На тях съдът наложи присъди „пробация“, които включват задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 7 месеца. Третият подсъдим, безработен и неосъждан до момента дупничанин, получи условна присъда от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Освен това те трябва да заплатят общо 304 лв. разноски по делото.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети