Търсят се 50 левенти за Националната гвардейска част

DenNews.bg
26.03.2019
размер на текста:

Министерство на отбраната обяви конкурс за заемане на 64 вакантни войнишки длъжности в Националната гвардейска част в София. Обявени са 50 вакантни длъжности за гвардеец, 12 - за младши шофьор и по една вакантна длъжност за редник, номер от разчет и охранител, съобщиха от Министерство на отбраната.
Кандидатите за приемане на военна служба в състава на Националната гвардейска част трябва да подадат заявление до нейния командир и необходимите документи до 8 май т.г. чрез структурите на Централното военно окръжие по постоянния си адрес на местоживеене.
Конкурсът ще се проведе на 29 и 30 май т. г. в Националната гвардейска част (в гр. София, бул. "Асен Йорданов" № 2). Той включва измерване на антропометричните данни на кандидатите за гвардейци, към които има допълнително изискване да са с ръст 175 см - 185 см, изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване. Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.). Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети