Петима българи на европейското първенство по олимпийско карате в Гуадалахара

DenNews.bg
25.03.2019
размер на текста:

 България ще участва с петима състезатели на европейското първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Гуадалахара (Испания) от 28 до 31 март. Женският тим е в състава Кристина Свиленова (50 кг кумите), Ивет Горанова (55 кг кумите) и Александра Стублева (над 68 кг кумите). Трите ще участват както индивидуално, така и в дисциплината отборно кумите, в която миналата годината се класираха на пето място.

При мъжете ще стартират Васил Ривов (67 кг кумите) и Стефан Петков (до 75 кг кумите). Състезателите ще бъдат водени от треньора на националния отбор Ангел Ленков, а български съдии на шампионата ще бъде Георги Ривов и Ангел Попов.

В Испания българската делегация ще бъде водена от президента на БНФКарате Алексей Петров. Отборът е много добре подготвен, всички състезатели са здрави и имат амбиция за медали. Най-големите очаквания са свързани с бронзовата медалистка от световното първенство за жени през миналата година Ивет Горанова. Българският отбор ще направи тази вечер от 18.00 часа последна тренировка, а утре ще отпътува за Испания.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети