41 пожара са гасени в област Кюстендил през уикенда, двама души са пострадали

DenNews.bg
25.03.2019
размер на текста:

41 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област през уикенда. Двама души са пострадали. Повечето от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън.
Вчера при почистване на имот в замлището на с. Николичевци двама мъже на 45 и 83 години причинили пожар, по-възрастният е с изгаряния на крака и без опасност за живота, по-младият е с изгаряния по главата и дясната подбедрица, увреждания на дихателните пътища. Двамата са настанени в кюстендилската болница, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил.
Вчера при пожар в Долно село е изгоряла спомагателна постройка към кошара, в Рила е изгоряла паянтова постройка – 10 кв.м, спасени от огъня са 2 сгради. Пожарите са причинени поради небрежност.
В събота при пожар в ДГС – Кюстендил, са изгорели 100 куб. м дърва за огрев, навес, прозорци, нарушена е мазилка и изолация на сградата. Пожарът е гасен от екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасена от опожаряване е сградата. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ Кюстендил, започнато е досъдебно производство по случая.
При пожар в землището на с. Ръсово е изгоряла стопанска постройка, пожарът е причинен поради небрежност, угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети