Наши превозвачи пак на протест в сърцето на Европа

DenNews.bg
22.03.2019
размер на текста:

Българските превозвачи готвят нов протест срещу гласуването на пакет „Мобилност“-ще излязат пред Европейския парламент на 27 март. Това съобщи пред БНТ Николай Рашков, член на Асоциацията на международните превозвачи.
"Обмисляме наш протест, който ще заяви позицията ни, а именно, че в сегашния му вид пакетът е безумен и недомислен. Абсолютен прецедент е как той бива прокаран да влезе в последния възможен момент в сегашния парламент", каза Рашков.
Превозвачите се събират в събота за окончателно обсъждане, но ако в понеделник евродепутатите одобрят проекта за дневен ред, протестът ще бъде проведен на 27 март. Ще се настоява новият Европейски парламент да преразгледа отново проекта за европейско законодателство в детайли и да не се бърза в последните дни на стария.
"Ако пакетът влезе в този вид, малките фирми ще фалират, а големите ще се изнесат от България", категоричен е Рашков. Според него това ще се отрази на българската икономика, тъй като секторът произвежда 18% от БВП и наема около 150 000 души.


Припомняме, че на 10 януари наши превозвачи протестираха под прозорците на евродепутатите, но Транспортната комисия отхвърлиха искания от България компромисен вариант по пакета "Мобилност", като приеха, че камионът трябва да се връща в отправната точка на всеки четири седмици, а превозвачите не могат да спят в кабините и трябва да нощуват в хотел.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети