Проверяват дали дупнишките полицаи са нарушили закона, влизайки в съда въоръжени

DenNews.bg
22.03.2019
размер на текста:

Главният директор на ГД „Охрана“ към Министерство на правосъдието Георги Жеков ще изиска доклад за това дали 50-те дупнишки полицаи и началникът им Борислав Динев са нарушили закона, влизайки в сградата на съда вчера, за да присъстват на делото на обвинените им в побой над арестант колеги.
Причината е, че има данни, че някои полицаите са влезли в съда въоръжени, въпреки опитите на съдебната охрана да възпре групата за проверка. Не всички полицаи са спрели на входа, каквото е изискването и не са предали оръжията си. Такава информация достигна до екипа ни заради което се свързахме с главния директор на ГД „Охрана“.
„Научавам за случая сега. По закон полицаите могат да влизат с оръжие в съда, когато изпълняват служебните си задължения-когато придружават арестант, например. Случаят не е такъв и ще изискам доклад от териториалния началник“, обясни за DenNews.bg главен комисар Георги Жеков.
От своя страна началникът на ОЗ „Охрана“-Кюстендил Емил Стоилков обясни, че му е докладвано, че полицаите ще влязат в съда, за да изразят солидарност с колегите си.
„Законът казва, че полицаите влизат в съда въоръжени, когато изпълняват служебни ангажименти. В случая те са влезли като граждани и трябва да преминат проверка, каквато се прави на всеки гражданин. Нямам информация да е имало нарушение, но ще проверя случая“, обясни Стоилков.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети