Чимев провери уличните ремонти в Дупница и остана доволен

DenNews.bg
19.03.2019
размер на текста:

Подмяната на водопровода по ул. "Велико Търново" в Дупница ще продължи най-късно до средата на април. Това стана ясно след проверка на ремонтните дейности, която днес на място извършиха кметът Методи Чимев, заместникът му Крум Милев и служители от транспортния и строителния отдел.
"Имам уверението от ВиК-Дупница, че ще се работи бързо и качествено, както по останалите улици, които са вече с подменен водопровод. Минимум 20 дни ще са необходими за ул. "Велико Търново", като ще има спирания на водата. Но нека гражданите проявяват разбиране за несгодите сега, защото тзо ремонт ще реши проблема с десетки години напред. След това ще се продължи с подмяна на останалата част от водопровода по улица "Бузлуджа", обясни Чимев.
Както е известно, по тези улици, както и други в обхвата на "Интегриран градски транспорт" се подмениха и продължават да подменят водопроводи и канализация със средства, които Община Дупница осигури допълнително от държавния бюджет. От днес в района на бившите казарми, където бяха изградени по проект т.нар. "Социални жилища" започнаха и подготвителните дейности за стартиране на надземните ремонти. Община Дупница включи квартала в мащабния проект, който повече от 2 години не успяваше да стартира заради "фирма-фантом", която обжалваше процедурата и бавеше стартирането. Проектът включва няколко километра преасфалтиране, изграждане на тротоари и т.н.
Задоволство от работата до момента на фирмата-изпълнител, която изгражда, а от днес и асфалтира ул. "Отовица" в града изрази още Чимев. "Служителите ни подготвят вече документите и за обществените поръчки за улиците, които попаднаха в списъка с капиталови разходи, и които ще бъдат изцяло ремонтирани. Там където няма нов водопровод, ще бъде подменен, в противен случай е безсмислено да се полага нов асфалт и след 2 дни да почне да се разкопава", допълни още кметът.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети