Ибришимов с най-голяма подкрепа, но си направи самоотвод от кандидатурата за евродепутат

DenNews.bg
15.03.2019
размер на текста:

Народният представител Иван Ибришимов получи най-висока подкрепа от членовете на БСП в област Кюстендил, но си направи самоотвод от кандидатурата за евродепутат.
На серия общински събрания организациите по места излязоха с предложения за евродепутати, като вчера резултатите бяха обобщени на областния съвет на партията.
Ибришимов има номинация от всяка от общинските организации в областта, което го прави първенец по одобрение. С по няколко номинации са и лидерът на БСП- Дупница и общински съветник Станислав Павлов, общинският съветник Ивайло Петров и бившият главен секретар на община Дупница от кметския мандат на Първан Дангов Мария Чочова. Никой от дупнишките социалисти обаче не пожела да влезе в битката за Брюксел-и тримата си направиха самоотводи.
Предложението на областната червена организация за евродепутат ще бъде настоящият общински съветник в Кюстендил и кандидат за кмет на областния град от последните местни избори Атанас Гергинов.
Името му вече е изпратено за обсъждане в Националния съвет на партията, който ще заседава в неделя. Тогава предстои да бъде подредена листата за евроизборите и да бъде избран водач.
Социалистите от Кюстендил на Националния съвет ще представляват областният лидер Станислав Павлов, Ивайло Петров, Иван Ибришимов и Мая Шишкова от Кюстендил.
„Приемам номинациите, които получих – от всяка една общинска организация в областта, като оценка за работата ми като народен представител. Благодаря за тази оценка и за подкрепата, но смятам, че работата ми е тук, тук съм полезен и ще бъда полезен като народен представител“, коментира Иван Ибришимов за DenNews.bg.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети