ПГ „Христо Ботев“ и ОУ „Ев. Георгиев“ са домакините на „Европейско кенгуру“ по математика в Дупница

DenNews.bg
15.03.2019
размер на текста:

Гимназия „Христо Ботев“ и ОУ „Евлоги Георгиев“ ще са домакините на областния кръг на математическото състезание „Европейско кенгуру“ в Дупница.
Състезанието ще се проведе на 23 март, събота, от 11 до 12:30 часа, като в Кюстендил домакини ще са ПМГ "Проф. Ем. Иванов" и НУ "Св. Кл. Охридски".
В ПГ "Христо Ботев" ще се проведе състезанието за учениците от 3 - 12 клас, а в ОУ "Евлоги Георгиев" за учениците от 1 - 2 клас.

Включването в състезанието е по желание на учениците. Те трябва да решат общо 26 задачи, като първите 24 задачи са тестови. Всяка има по пет избираеми отговора, от които само един е верният. Има и 2 задачи (с номера 25 и 26), които изискват кратък свободен отговор.
Учебното съдържание за всяка възрастова група е от учебното съдържание на допълнителната/свободноизбираемата подготовка. Отговорите се нанасят върху индивидуални бланки, като всяка от тях се оценява независимо от двама оценители.

 

От 9 часа утре, 16 март, пък ПГ „Христо Ботев“-Дупница ще бъде домакин на областния кръг на олимпиадата по техническо чертане.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети