Разследват умишлено убийство на три кучета в Бобов дол

DenNews.bg
14.03.2019
размер на текста:

Вчера в РУ Бобов дол е постъпил сигнал, че в близост до жилищен блок има умъртвени 3 кучета. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая.
Това не е първи случай на умъртвени бездомни кучета в Бобов дол. Местни жители многократно сигнализират, че насилието и убийството на кучета в общината е системна политика. Най-често животните се убиват чрез отрова или огнестрелно оръжие, а труповете им остават по улици и зелени площи.
Трябва да се знае, че практиката за използване на отрова е не само изключително жестока за отровеното животно, но е и крайно опасна за природата и хората. Ако тялото на починалото животно не бъде намерено и отстранено, след разлагането му отровата замърсява голяма площ от почвата, а и вода, ако има в близост такава. Освен това отровеното животно може да стане храна за други животни и така да причини и тяхната смърт, също жестока и мъчителна.

Практиката отровителите да оставят храна с отрова по улиците също крие огромен риск, тъй като тя може да бъде погълната от малки деца, домашни животни или от клошари, които вземат не само отпадъци за предаване на вторични суровини, но и видимо годни за консумация хранителни продукти и остатъци.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети