Жена си отряза ръката за застраховка, а получи арест и обвинение

DenNews.bg
12.03.2019
размер на текста:

21-годишна жена е отрязала ръката си сама с намерението да получи застраховка от няколкостотин хиляди евро, но вместо това си навлече проблеми със закона. Заподозряната в застрахователна измама дама е арестувана в Словения. Установено е, че с помощта на съучастник тя умишлено си отрязала ръката до китката с циркуляр, като намерението й било случаят да бъде представен като злополука и така да й бъде изплатена застраховка. Пострадалата е претърпяла лечение в болница в Любляна, като лекарите са успели да зашият ръката й успешно.
В хода на следствието е установено, че младата жена се опитала да използва пет договора за застраховка, които била подписала малко по-рано. Тя се надявала да получи общо 380 000 евро обезщетения, както и да получава по 3000 евро на месец заради инвалидност.
Жената и нейният съучастник -29-годишен член на семейството й, са поставени под арест и ще бъдат изправени пред съд. Те рискуват да получат присъда от осем години затвор. Съучастникът вече е бил осъждан за измами.
Двойка по-възрастни съучастници, също от семейството на младата жена, е поставена под съдебен контрол. Случаят, за който съобщи полицията, е станал в началото на годината в предградие на Любляна. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети