65 пожара в областта: Един човек е пострадал, нанесени са щети за хиляди левове

DenNews.bg
11.03.2019
размер на текста:

65 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в последните дни.
Само в неделя пожарите са засегнали площ, надхвърляща 1000 дка. За последните дни са съставени 6 акта по ЗМВР на причинители на пожари, законът предвижда глоба за това от 200 до 2000 лв.
Повечето от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън.
При пожар в с. Бистрица е засегната плевня, изгорели са дърва за огрев, 1 т жито, ярмомелка, причините за този пожар установява РУ Дупница.
Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в селскостопанска постройка в кюстендилския кв. „Колуша“, постройката е изгоряла. Небрежност е причина за пожар в землището на село Ръсово, огънят е обхванал 150 дка гора – низово, изгорели са колесна каравана, плевня и стара къща. Няма пострадали хора.
Небрежно боравене с открит огън в сухи треви в землището на с. Соволяно е причинило пожар, изгорял е лек автомобил; при пожар в землището на с. Раненци е пострадал 84-годишен мъж, без опасност за живота е, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън.
При пожар в Кюстендил са изгорели лек автомобил, фургон с шлосерски инструменти и електромотори, 5 куб. м дърва за огрев. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети