Потвърдиха смъртта на Емилиано Сала

Потвърдиха смъртта на Емилиано Сала

DenNews.bg
08.02.2019
размер на текста:

Полицията в Дорсет официално потвърди смъртта на 28-годишния аржентински футболист Емилиано Сала, чиито самолет изчезна над Ламанша преди две седмици.
Тялото, което вчера бе извадено от отломките на разбилата се в морето машина, е на Сала.
Припомняме, че футболистът отпътува от Франция към новия си отбор в Кардиф с лек самолет на 21 януари. Освен него на борда е бил само пилотът Дейвид Иботсън.
Самолетът бе открит в морето близо до остро Гърнзи. Още при първия оглед бе установено, че в останките има човешко тяло.
Тялото бе извадено в сряда вечерта, а полицията в Дорсет потвърди идентификацията късно вчера.
„Семействата на г-н Сала и пилотът Иботсън бяха уведомени и ще продължат да бъдат подкрепяни", се казва в изявление на полицията.
28-годишният Сала трябвше да пристигне в Уелс, за дебют в новия си клуб Кардиф Сити. Малкият частен самолет беше открит на 67 метра дълбочина, а отломките му остават под водата.
Припомняме, че операцията по изваждането на тялото бе финансирана от футболни звезди, сред които и Меси.
Предстои развръзка на скандала, определен от футболисти и запалянковци като грозен. А именно това, че буквално дни след изчезването на аржентинеца и преди случилото се да бе изяснено бившият клуб на Сала, Нант, е поискал от Кардиф Сити да плати таксата за трансфер от 15 милиона паунда. 28-годишният Сала подписа с Кардиф, но така и не игра за клуба.
Таксата трябваше да бъде изплатена в продължение на три години, но Кардиф е удържал първото заплащане, докато случаят не бъде окончателно решен.
Съотборници на Сала и футболисти изразяват скръбта и съболезнованията си в социалните мрежи.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети