Заради расистки коментари от Лиъм Нийсън отмениха премиерата на новия му филм

DenNews.bg
06.02.2019
размер на текста:

Расистки коментари от страна на актьора Лиъм Нийсън не само предизвикаха остра реакция срещу него, но доведоха и до отмяната на премиерата на последния филм с негово участие-„Студено отмъщение“.
Премиерата с черен килим трябваше да се състои в Ню Йорк, но два часа преди обявения час тя е отменена.
Скандалът с Нийсън се развива в последните няколко дни, след като актьорът даде интервю за изданието “Индипендънт”. В него той разказа историята на негова приятелка, която е била изнасилена от чернокож нападател.
“Срам ме е да призная, но обикалях в района на нападението в продължение на седмица с палка в ръка и с надеждата, че някое “черно копеле” ще ме приближи и ще иска да ми се пробва. Обикалях, за да мога да го убия”, казва Нийсън в интервюто.
Заради използването на определението много потребители онлайн, а и правозащитници обявиха актьора за расист. Други побързаха да коментират, че това е краят на кариерата на Нийсън.
По-късно актьорът заяви, че не е расист, а по-скоро искал да сподели с публиката. “Всички се преструваме, че сме политически коректни в тази държава. И в моята държава също (актьорът е от Ирландия – б.р.). Понякога е достатъчно да открием малко от повърхността и ще разберем, че расизмът е там”, коментира Нийсън в предаването “Добро утро, Америка” по Ей Би Си. По думите му той искал да започне по-отворен разговор за расизма.
Освен премиерата на „Студено отмъщение“ бяха отменени и всички интервюта и снимки във връзка с новия филм. Източник: bTV

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети