9-класник от Дупница с награда за главна мъжка роля в театър на испански

DenNews.bg
25.02.2019
размер на текста:

Ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“-Дупница бяха наградени за великолепното си представяне в ХХ Национален конкурс за театър на испански език. Те се представиха с пиесата „La insula de Barataria“ от Алехандро Касона, подготвена под ръководството на Ана Хуанас Агилар и Донка Тодорова.
9-класникът Цветомир Павлов получи голямата награда за главна мъжка роля в конкурса, а Ана Хуанас Агилар бе отличена с приз за най-добра режисура.
Учениците от Дупница се съревноваваха с техни връстници от езиковите гимназии с изучаване на испански език като първи чужд език, включени в междуправителственото споразумение на образователните министерства на България и Испания.
В пиесата участват: Ванина Станимирова от Х клас, Цветомир Павлов, Ралица Маврова, Бойчо Кечеджиев, Катерина Цикловска, Драгомир Десподов, Венета Владкова и Даниела Грозданова от IX клас. На конкурса всички те показаха завидно владеене на испански език, театрално майсторство и заслужено спечелиха бурни овации и грамоти.
Националният конкурс се проведе в театъра на НАТФИЗ и бе открит от Н. Пр. Хосе Луис Тапия, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в България. Гости на националния конкурс бяха представители на Образователния отдел към Посолството на Испания в България, Институт Сервантес-София, Министерството на образованието и науката.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети