ГДБОП разби мрежа за трафик на мигранти

DenNews.bg
25.02.2019
размер на текста:

Престъпна група, занимавала се с трафик на мигранти, е неутрализирана при специализирана операция на ГДБОП, проведена в столицата вчера. Нейният лидер – афганистански гражданин, законно пребиваващ в страната, на когото е било отказано убежище на чужденец, е задържан в център за мигранти в столицата, където е живеел. Всички участници в групата са българи.
Според събраните до момента данни, групата е действала епизодично от февруари 2015 г. Тя е организирала превеждането на мигранти от Турция през „зелена“ граница, транспортирането им с различни автомобили през страната и прекарването им през българо-сръбската граница (отново с автомобили). В рамките на образуваното досъдебно производство продължава уточняването на размера на реализираните от групата сериозни печалби от престъпната й дейност.
Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама от обвинените, в т.ч. на ръководителя на групата. На двама от участниците са наложени парични гаранции.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети