Осъдиха перничанин, живял и направил бебе на непълнолетно момиче

DenNews.bg
22.02.2019
размер на текста:

Условна присъда е наказанието на 24-годишен мъж от Перник за това, че живял на семейни начала и направил бебе на непълнолетно момиче.
През 2015 г. подсъдимият Р. С. се запознал с непълнолетната Г.А. Двамата се сприятелили, започнали да излизат заедно. Първоначално живеели отделно – всеки в дома си. Постепенно връзката им се задълбочила и прераснала в интимна.
В началото на м. август 2017 г., след като момичето навършило 14-годишна възраст, Р.С. се нанесъл да живее, в дома на родителите й в Перник. Така двамата заживели съпружески, без да са сключили граждански брак.
Месец по-късно - септември 2017 г., Г.А. спряла да посещава училище, тъй като забременяла. В тази връзка в отдел „Закрила на детето“ при дирекция „Социално подпомагане“- Перник постъпил сигнал от директора на учебното заведение. По случая била извършена проверка.
Въпреки намесата на социалните институции, Г.А. и Р.С. продължили да живеят заедно. През м. април 2018 г. тя преждевременно родила момиче, което не било припознато от биологичния си баща Р.С.
Със сключеното с прокуратурата споразумение подсъдимият, който има предходни осъждания, се е признал за виновен за извършеното от него престъпление. Наложеното му наказание е пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и „обществено порицание“, което да се изпълни чрез обявяване по местната телевизия.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети