Автобус с пътници излезе от пътя след засечка от бус

DenNews.bg
21.02.2019
размер на текста:

Автобус с 35 пътници излязъл извън платното и пропаднал в канавка на пътя Пловдив - Марково, след като бил засечен от микробус. Няма пострадали хора. Сигналът за инцидента е получен към 8 ч.
Шофьорът на автобуса е на 35 години, няма данни за употреба на алкохол. Микробусът управлявал 36-годишен мъж с изтекло свидетелство за правоуправление.
Резултатът от теста му с дрегер е отрицателен, предстои да бъде изпробван и за употреба на наркотици в сектор "Пътна полиция".

 

Още един инцидент с автобус е станал тази сутрин-турски рейс се запали и изгоря на пътя Бяла-Русе.

В него са пътували само трима шофьори, които са невредими. Автобусът е на турска фирма и е пътувал от Истанбул към Букурещ, за да вземе пътници за първия си курс.
Пожарът е избухнал малко след 4.30 тази сутрин на завой на Беленския баир. Единият от шофьорите е усетил миризма на изгоряло в задната част на автобуса. Минута по-късно е лумнал и огънят.
Тримата водачи са успели да слязат и са се опитали да угасят пламъците с пожарогасители, но без успех. На помощ се е притекъл шофьор от преминаващ автомобил, който е подал сигнал на тел.112.
До идването на пожарната автобусът е изгорял напълно. Огнеборците са предотвратили взрив на резервоара, който е бил пълен с един тон гориво. Заради инцидента движението в участъка е затруднено.
Най-вероятно причината за пожара е късо съединение.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети