Ученик съди Washington post за 250 млн. долара

DenNews.bg
20.02.2019
размер на текста:

 Ученик от малък град в Кентъки съди вестник Washington Post за 250 милиона долара, пише Washington Times. Вестникът погрешно обвинил 16-годишният Николас Сандман в расистки акт и предизвикване на конфронтация с индиански активист по време на демонстрация във Вашингтон. Искът е за 250 милиона долара, колкото плати най-богатият човек на света Джеф Безос, за да купи Washington Postпрез 2013 г.

 

В жалбата се казва, че изданието погрешно е обвинило и тормозило младежа, като част от пристрастията си срещу президента на САЩ Доналд Тръмп. По време на инцидента Сандман, който е бял католик, носел шапка с известния слоган на Тръмп "Make America Great Again". Вестникът каза, че разглеждат заведения иск и смятат да се защитават в съда. Материалът, който доведе до съдебния иск, излезе с голяма снимка на Николас Сандман, застанал на близко разстояние лице в лице с възрастен индианец - активистът Нейтън Филипс, предаде БГНЕС.

Твърденията, че младежът е предизвикал конфронтация бяха последвани от много коментари срещу него в социалните мрежи и материали за инцидента по големите американски телевизионни канали. По-късно се появи видеозапис, който показваше, че нито Сандман, нито неговите съученици, са се държали агресивно или са провокирали Филипс.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети