Проверяват шефа на БНТ за командировка по време на болничен, с който избегна дело

DenNews.bg
20.02.2019
размер на текста:

Започва проверка на болничния лист, с който генералният директор на БНТ Константин Каменаров отложи делото си за шофиране в нетрезво състояние, а ден по-късно, в срока на болничния, участва в международна конференция в Брюксел.
Проверката ще извърши Софийски градски съд. Според законодателството ни не съществува вариант, в който болен може да ходи в командировка в чужбина.
В понеделник за пореден път съдебното заседание е отложено на база представения болничен за периода 14-22 февруари. Вчера обаче Каменаров е участвал в конференция за предизвикателствата пред аудиовизуланите медии във време на дигиталната революция, където се е изказвал и е заснет на множество кадри, включително и в репортаж на БНТ.
Каменаров е заловен да шофира с 1,6 промила алкохол през 2016 г. На първа инстанция, въпреки обясненията му, че положителната алкохолна проба се дължи на режим за отслабване, той е признат за виновен. Присъдата на Софийски районен съд е 3 месеца условно и глоба.
Каменаров обжалва присъдата пред Софийски градски съд, но за една година заседания той се е явил в съда само веднъж. Отсъствията му са били заради негово или на адвоката му заболяване или поради неотложни служебни ангажименти.
Ако шефът на БНТ загуби делото и на втора инстанция, може да се прости с поста си, защото Законът за радиото и телевизията не позволява обществената телевизия да се ръководи от човек с присъда. Следващото заседание по делото е насрочено за 13 март.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети