Борисов получи най-високото държавно отличие на Сърбия

DenNews.bg
15.02.2019
размер на текста:

Сръбският президент Александър Вучи връчи най-високото държавно отличие „Орденът на Република Сърбия“ на премиера Бойко Борисов. Церемонията се състоя днес, на националния празник на западната ни съседка - Денят на държавността.
„Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на Българското председателство – на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз“, каза Борисов в Белград. Той подчерта, че няма по-добро от това съседите да са държави-членки на ЕС, защото така заедно можем да работим по набелязаните инфраструктурни проекти – жп линиите, магистрали, газопроводи, туризъм. „Мога да ви уверя, че колкото и труден да е светът, колкото и трудни решения да взехме, особено след война – аз вярвам и виждам, че Сърбия върви по верен път и няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите,“ категоричен беше премиерът Борисов.
„Орденът на Република Сърбия“ е най-високото държавно отличие в страната. Той се връчва с указ за изключителните заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между Република Сърбия и Република България.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети