ДАНС и US службите засякоха българин със стотици милиони от Венецуела

DenNews.bg
13.02.2019
размер на текста:

 ДАНС и американските служби са засекли българин със стотици милиони от Венецуела. Посланик Ерик Рубин ще обсъди днес въпроса с премиера Борисов.
Българинът с инициали Ц. Ц. е установен след разследване на финансовото разузнаване на ДАНС и американското финансово разузнаване, научи 24 часа.
Сигналът за пари от Венецуела е подаден от американците.
Проверка на ДАНС в българските банки установява доверителна сметка в малка банка с български собственици.
По нея продължава да има движение. Ц.Ц. е българин, който често пребивава в Оман.
Припомняме, на фона на тежката криза и многохилядните протести в страната, режимът на Николас Мадуро разпродаде значителна част от златния резерв на Венецуела.
Хуманитарната помощ, предназначена за Венецуела, продължава да е блокирана от властите, след като Мадуро обяви, че няма да приеме помощи от САЩ, а венецуелците не са "просяци". Венецуела се намира в безпрецедентна криза. Инфлацията в страната се изчислява на милиони проценти, а емигрирали от началото на кризата са 3 милиона венецуелци.
Миналия месец лидерът на опозицията Хуан Гуайдо, който се обяви за временен президент и си осигури подкрепата на над 40 страни, начело със САЩ и повечето латиноамерикански и европейски държави. Мадуро все още има подкрепата на Китай и Русия, Турция и Иран.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети