Община Дупница кастри строителния надзор заради сечта в жк "Бистрица"

DenNews.bg
12.02.2019
размер на текста:

От Община Дупница изискаха от фирмата, извършваща строителен надзор становище и обяснение за причините, които са довели до осакатяването на дърветата в градинката пред бл 57 в жк "Бистрица".Ще се изискат и документите от фирмата, която е извършвала надзора при подмяната на водопровода.

За проблема с посечените дървета вече има подаден сигнал от жител на комплекса, от който става ясно, че първоначално служители на Виваком са разяли в основата дърветата заради прокарването на кабели, а тяхната работа е била довършена от работниците на една от фирмите, които работят по мащабния проект на община Дупница по облагородяване на жилищния комплекс. Според жалбоподателя дърветата вече са опасни за здравето и живота на живущите в комплекса, защото при по-силен вятър има опасност да се стоварят и да нанесат невъзвратими щети.

"Заради нанесените поражения върху кореновата система днес служители на общината отстраниха опасните дървета. След като проверката приключи, от Община Дупница ще информират жителите на комплекса какви санкции ще понесат виновните", увериха от Пресцентъра на Община Дупница

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети