Българка, наречена по заслуги Царицата на джебчийството, е арестувана във Виена

DenNews.bg
12.02.2019
размер на текста:

Българка, известна под името Царицата на джебчийството, е арестувана във Виена. 40-годишната жена е била обявена за издирвана в редица европейски държави, съобщи bTV.
Българката е имала забрана да влиза в Австрия заради предишни провинения, а Германия я издирва с европейска заповед заради кражби. Според службите жената е в занаята повече от 20 години и е позната на полицейските власти освен в Австрия и Германия, също така във Франция, Белгия, Холандия, Чехия и Испания.
От полицията във Виена съобщиха, че българката е забелязана от полицаи на една от най-оживените улици в центъра на Виена – търговската "Кертнерщрасе". Разпозната е чрез снимките й за издирване, които са разпространени сред полицейските управления в Европа. Проследена е до едно от популярните кафенета във Виена. Жената скрила ръката си в небрежно преметнат голям шал.
„Полицаите наблюдават поведението на жената и забелязват, че тя се приближава към китайски туристки. Прави опит да открадне мобилен телефон от джоба на яке и в този момент е задържана”, заяви Патрик Майерхофер.
Действала е сама. Австрийските медии я наричат "царицата на джебчийството", защото е известна в цяла Европа, а първите й регистрации за кражби са от 1996 година.
„Жената е задържана и преди в Австрия. Тя има забрана за престой в страната. За нея има издадена заповед за задържане от Германия. Случаят вече е в прокуратурата и се очаква жената да бъде предадена на Германия”, допълни Майерхофер.
Българските власти са запознати със случая. Арестуваната джебчийка засега не е поискала съдействие от консулската ни служба.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети