Затворник от Бобов дол си поиска 50 000 лева обезщетение, понеже не го пуснали до участие на коледен конкурс

DenNews.bg
11.02.2019
размер на текста:

Затворник поиска 50 000 лв. обезщетение, че не го допуснали до участие в коледен конкурс.

Затворник от Бобов дол иска 50 000 лева обезщетение от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" заради нарушени права. Мъжът е внесъл молбата си в съда в Кюстендил, но магистратите я отхвърлили, съобщава 24chasa.bg.
Лишеният от свобода твърди, че му било нарушено правото за ползване на книги от библиотеката, както и не го включили в подготвянето на коледната украса и конкурс. Това му създавало притеснения, негативни настроения, уронвало човешкото му достойнство и пораждало чувство на малоценност.
Мъжът е настанен в І група, с асоциално поведение, със социопатна личностова структура, със зависимост към кокаин и амфетамин. По време на съдебното заседание обаче станало ясно, че коледният конкурс е бил за останалите групи, но не и за І група, където има специален режим на охранителните съоръжения. Там се настаняват затворници в постоянно заключени помещения при засилен надзор и охрана и не могат да участват в колективни мероприятия. Доказано било, че ползвал книги от библиотеката, но нови се предоставят само, ако са върнати вече ползвани такива. А затворникът имал невърнати книги, заради това не е получил нови.
Съдът в Кюстендил отхвърли иска на лишения от свобода и го осъди да плати 350 лева разноски за вещо лице. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети