Седмокласничка издъхна в класната стая в училище във Враца

DenNews.bg
09.12.2019
размер на текста:

 Трагедия във врачанско училище. 13-годишна ученичка внезапно почина тази сутрин в класната стая. Всички данни сочат, че става дума за нещастен случай. Инцидентът става в междучастието след първия учебен час, разказа директорът на училището. Седмокласничката сяда на стола на учителя пред дъската и започва да разговаря по телефона.

Виктор Кръстев, директор на СУ"Христо Ботев"-Враца: Говори с майка си по телефона и само издава силен звук - ох!, пада по очи на катедрата и веднага пада по очи на пода. Незабавно дете изтичва на втория етаж да извика медицинското лице, което в рамките на една минута се качва в стаята.
Медицинският специалист на училището констатира липсата на пулс и дишане. Веднага е подаден сигнал на 112 и е повикана спешна помощ, която пристига след 8 минути. Те разполагат с необходимата апаратура и екип от двама кардиолози.

Антоанета Цветкова, медицински специалист: Дойде първият екип, започна реанимация, втора линейка дойде, един час продължи. Това се прави, докато се появи сърдечна дейност и пулс, дишане спонтанно. Не се появи.
Системата за видеонаблюдение на училището е записала по минути и секунди инцидента. Материалите са иззети от прокуратурата и е започнало разследване.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети