Националът Цветан Соколов отнесе сериозни критики за играта си в новия си руски клуб Зенит (Казан) от началото на сезона.

DenNews.bg
09.12.2019
размер на текста:

 Националът Цветан Соколов отнесе сериозни критики за играта си в новия си руски клуб Зенит (Казан) от началото на сезона. Една от най-авторитетните медии пишещи за волейбол в Русия ”БИЗНЕС Online” не спести пропуските на родни диагонал най-вече за представянето му на световното клубно първенство в Бетим (Бразилия).
Зенит спечели бронзовите медали на клубния Мондиал, но показа слаба игра срещу силните отбори. Загуби на 2 пъти от бразилския Сада Крузейро с 0:3, и един път победи бъдещия шампион Кучине Лубе (Чивитанова) с 3:2, но това стана след като загуби катастрофално първия гейм с 12:25, а след това Фернандо Де Джорджи пусна в игра всичките си резерви. олегата Алмаз Хаиров акцентира на това, че сервисът, който Цветан Соколов изпълнява е изключително неефективен.
“За атаката на българския диагонал няма никакви претенции, но в Бразилия той откровено се провали на сервис”, пише Алмаз Хаиров в “Бизнес - Online” .

Преди двубоя за бронзовите медали Цецо Соколов е изпълнил 36 сервиса, от които е сгрешил 19 и не е записал нито един ас.
В мача срещу бившия си италиански клуб Лубе българският диагонал сгреши 9 начални удара от 14 опита… В полуфинала срещу Сада Крузейро Соколов направи 6 грешки на начален удар от 9 изпълнени сервиса…


След последната среща срещу катарския Ал Райян българският диагонал подобри това, след като записа 3 аса от 12 изпълнени начален удара.

“Главната загадка за мен - защо от казанското летище в Бело Оризонте излетя един отбор, а в Бразилия пристигна друга. Над това трябва да помислим сериозно”, заяви старши треньорът на Зенит Алексей Вербов пред клубния сайт. По информация на ”БИЗНЕС Online”, Алексей Вербов има голям кредит на доверие и в казанския клуб няма да предприемат никакви промени заради резултатите на клубния Мондиал в Бразилия.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети