Академия "Първа помощ" дава рамо на планинските спасители в Дупница с благотворителна лекция

DenNews.bg
09.12.2019
размер на текста:

Eкипът на Академия "Първа Помощ" ви кани на тазгодишното си благотворително и дълбоко специално събитие - „Подготовка за зимната планина”. Събитието е безплатно, входът е свободен, като е необходимо да се запишете във формуляра за присъствие.

Ето какво гласи информацията на Академия "Първа Помощ" за предстоящото събитие:

В рамките на няколко часа един от нашите лектори ще поднесе безценна информация и ще даде множество съвети от първа ръка, които ще ви помогнат да се наслаждавате на радостни и безпроблемни преживявания в планината в следващите зимни месеци.

КАКВА Е ЦЕЛТА?
За пореден път имаме за цел да обединим едновременно две добри дела.
Първо, искаме да информираме колкото се може повече любители на зимната планина за важни аспекти, касаещи подготовката, ориентирането, опасностите и начините да се предпазят от тях, докато се наслаждават на снежните красоти.
Второ, искаме да съберем средства за един близък до нашето сърце спасителен отряд – отряд „Дупница”/Ангелите на планината. Абсолютно цялата събрана сума ще се използва за закупуване на екипировка на отряда, за да улесни тяхната важна, благородна дейност в планината.

КОЙ Е ЛЕКТОРЪТ?
Добре познатият, сладкодумен Огнян Кузманов!
Огнян винаги е имал интерес както към планината, така и към планинското спасяване. Започва като скаут и член на младежки авариен екип към БЧК.
Днес е дипломиран парамедик с най-висока степен, част от екипа на "Академия Първа Помощ", доброволец планински спасител. Като представител на ПСС Отряд Кюстендил, Огнян води групи в планината по няколко пъти в годината, като средствата отиват в касичката на отряда, за да може той по-лесно да преживява. В свободното си време участва активно в дейностите на групата „Осоговски ентусиасти”, която се грижи за поддръжката на заслон Руен и маркировките около връх Руен.

КАКВИ СА ТЕМИТЕ?
1. Маркировки. Видове маркировки. Проблемите с маркирането в България. На кои маркировки да се доверяваме.
2. Избиране на маршрут и запознаване със спецификите на района. Разлики между зимен преход и летен преход. Видове маршрути по сложност. На каква информация да се доверяваме и каква група да си изберем за първите преходи.
3. Приложението BG Mountains и как да го използваме.
4. Как да разчитаме синоптичната прогноза.
5. Облекло и екипировка. Препоръки за облеклото и в зависимост от сложността на маршрута, какво трябва да имаме в раницата.
6. За застраховките и за приложението на Планински спасителни служби.
7. Ако не ви е страх, не ходете! Какво имаме предвид, ще разберете на място.
8. Дискусия и отговори на въпроси.

ВАЖНО!
Напомняме още веднъж, че събитието е БЕЗПЛАТНО!
На място ще имате възможността да направите дарение в размер, избран от вас. Абсолютно всички събрани средства ще отидат в касичката на отряд „Дупница”/Ангелите на планината, за да им осигурят нужната екипировка и да подпомогнат дейността им в планината.

КЪДЕ И КОГА ВИ ОЧАКВАМЕ?
Дата: 12 декември, четвъртък
Час: от 18:30 до 21:30 ч.
Място: Парк хотел „Москва”, зала „Конференс 5”

ЗАПИШЕТЕ СЕ!
Можете да се запишете лесно тук:
https://forms.gle/eD9yFSToerczwCBw7

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети