Ученици от Дупница посетиха Народното събрание

DenNews.bg
06.12.2019
размер на текста:

17 ученици от Дупница посетиха Народното събрание по покана на депутата Радослава Чеканска. Децата от 1-ви до 10-ти имаха възможност да се разпознаят отблизо с работата на българския парламент и да разгледат сградата. Учениците са победители от конкурса за рисунка на Община Дупница – „Моят свят в моя град“, който се приведе през месец октомври.
В посетитеската група имаше възпитаници от почти всички дупнишки училища – СЕУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Евлоги Горгиев“, СУ „Климент Охридски“, ПГ „Христо Ботев“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Христаки Павлович“. Децата бяха придружени от техните учители по рисуване.
Посетителската група имаше възможност да присъства на заседание на парламента и да се срещне с председателя на НС Цвета Караянчева. По време на разговора с тях Караянчева направи паралел между работата на институцията, която кове законите на страната, и отговорната дейност на всяко едно българско училище. Учениците се срещнаха и разговаряха също със зам.-председателя на парламента Емил Христов, както и с депутата и актьор Евгени Будинов.


Народният представител от Дупница Радослава Чеканска покани посетителската група да присъстват и на откриването на изложба, посветена на 110-ата годишнина от установяването на контакт между България и Япония. Под звуците на традиционния японски инструмент кото и с представяне на изкуството за подреждане на цветя икебана бе отбелязано събитието в Народното събрание.
Ученическата група от община Дупница разгледа още и Националната галерия „Квадрат 500“.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети