Министър награди най-успешния ни таекуондист – дупничанинът Митко Джорджев

DenNews.bg
05.12.2019
размер на текста:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС европейския вицешампион по таекуондо WTF Митко Джорджев. Българинът стигна до финала на категория до 68 кг по време на шампионата за мъже в олимпийските категории, който се проведе в Дъблин, Република Ирландия. По пътя към финала състезателят от Дупница постигна четири поредни победи, но в битката за златото отстъпи с 12:17 т. на руснака Сармат Цакоев.

Успехът на Джорджев е най-големият за българското олимпийско таекуондо през 2019 година „Haпълнo cъм дoвoлeн oт пpeдcтaвянeтo cи нa Eвpoпeйcкoтo пъpвeнcтвo. Toвa бeшe eдин cтpaxoтeн зaвъpшeк нa cъcтeзaтeлнaтa гoдинa и ce paдвaм, чe cтaнax вицeшaмпиoн”, заяви Митко Джорджев по време на своето награждаване.

По време на срещата министър Кралев и президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев обсъдиха плановете за подготовка на най-добрите български състезатели през олимпийската година, както и представянето на таекуондистите през 2019 г. Те спечелиха общо 10 медала във всички възрастови групи, като само този на Митко Джорджев е от шампионат за мъже и жени.

Почетен плакет на ММС получи и треньорът на Джорджев – друг дупничанин Теодор Георгиев.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети