Карък се сдоби с втора условна присъда, след като го пипнаха да кара в нарушение кола по черен междуселски път

DenNews.bg
05.12.2019
размер на текста:

 Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изтърпяването на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години, постанови Районен съд – Дупница за 33- годишния Ставри И. Той се призна за виновен в това, че на 06.03.2019 год., на черен път от с. Крайни дол към с. Джерман, е управлявал лек автомобил „Нисан Патрол“, без съответното Свидетелство за управление на МПС, в едногодишния срок от наказването му по административен ред с Наказателно постановление издадено от ОДМВР – Кюстендил, влязло в сила на 15.03.2018 г. за управление на МПС без съответното свидетелство за управление на МПС - престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.
Обвиняемият се призна за виновен и в това, че управлявания от него лек автомобил „Нисан Патрол“ не е регистриран по надлежния ред, от звената „Пътна полиция“ - престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК.
Съдия Страхил Гошев отхвърли първоначално предложеното споразумение от прокуратурата и защитата на подсъдимия за наказание „Пробация“. Според съдът, в конкретния случай, доколкото в чл. 343в, ал.2 НК е предвиден, фиксиран изрично най-нисък предел от 1 година лишаване от свобода единственият приложим ред за определяне на наказанието по чл. 55, ал.1 от НК е този посочен в чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, т.е. чрез определяне на наказанието под най-ниския предел, най-малко за срок от 3 месеца „лишаване от свобода“, но без възможност за замяната му с по-лекото по вид наказание „пробация“. Страните приеха предложеното от съдия Гошев наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, с 3- годишен изпитателен срок.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети