Започна приемът на заявления за подмяна на личните карти в Дупница, Рила и Бобов дол

DenNews.bg
03.12.2019
размер на текста:

Започна приемът на заявления в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Кюстендил, и звената в районните управления в Дупница, Бобов дол и Рила за предсрочна подмяна на личните документи на гражданите.
Директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. Комисар Е. Стамболийски изпрати писма до кметовете на по-малките общини в областта с молба за съдействие както от тяхна страна, така и от страна на кметовете и кметски наместници по места да бъдат уведомени жителите им за тази възможност, която ще им спести време, а и средства.


-Заявление за подмяна на български личен документ може да се подаде преди изтичане на срока на валидност.


-Гражданите с постоянен адрес на територията на Кюстендилска област могат да подават заявление за лична карта или паспорт с обикновена услуга във всяко от звената:
-сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Кюстендил
-звено БДС в Районно управление град Дупница;
- звено БДС в Районно управление град Бобов дол;
-звено БДС в Районно управление град Рила.


-Гражданите, притежаващи валиден български електронен подпис могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт по електронен път, чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg .


-Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Кюстендил, има готовност за организиран прием на заявления с цел намаляване на времето за обслужване, като може да посети отделни населени места с мобилна биометрична станция и заявленията за лични карти и паспорти да бъдат подадени на място.

На гражданите, навършили 58 години, ще бъдат издавани безсрочни лични карти.
За улеснение на гражданите и допълнително възникнали въпроси гражданите могат да се обаждат и на тел. 078 557 266, както и към служителите на гишетата в сектор БДС.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети