Гражданско движение "Промяна за Дупница" организира протест тази вечер срещу по-високите данъци

DenNews.bg
29.12.2019
размер на текста:

Гражданско движение Промяна за Дупница организира през страницата си във Фейсбук протест пред община Дупница тази вечер срещу по-високите местни данъци, които ще се гласуват на сесия на местния парламент утре.

$Да изразим позицията си на протест срещу наглото предложение за увеличване на местните данъци в Дупница от управляващите! Нека се съберем пред община Дупница на 29 декември в 17:30 ч. Оттеглете предложението си или си подайте оставките! зоват организаторите от страницата си във Фейсбук.

Както вече писахме, според проекта, публикуван на сайта на общината преди месец, промяната в данък "сгради" и такса "смет" трябва да бъде от 1,45 на 2,5 промила. Повишава се и таксата за домашните любимци, която скача от 10 на 20 лева. Още в първите дни предложението на местната управа за по-високите данъци предизвика остро недоволство, а кметът Методи Чимев обяви на пресконференция, че това е само предложение, а дали то ще бъде гласувано точно в този размчер, ще се реши не сесията на Общинския съвет

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети