Трима си докараха присъди, а и ще платят с лихвите 3 000 лева обезщетение за побой на мъж, съпругата ми и балдъзата в Кочериново

DenNews.bg
18.12.2019
размер на текста:

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева призна трима подсъдими за виновни в причинавяне на лека телесна повреда на мъж, съпругата му и балдъзата семейство в град Кочериново. Инцидентът е станал на 19 март 2016 година, на улица в Кочериново, като подсъдимите са се движили по пътното платно, а пострадалите са били в лек автомобил.

Съдът призна подсъдимия Пламен М. / на 31 години, осъждан / за виновен в това, че на 19.03.2016г., около 19:00ч. в гр. Кочериново, на ул. „Юрий Гагарин”, в съучастие като съизвършител с Методи Е.О. и Боби Е.Е., чрез нанасяне на удари с крака в областта на главата и тялото, е причинил лека телесна повреда на М.Е.М.- контузия на главата; контузия на гръден кош вляво; контузия в областта на лява лакетна става; охлузвания по коленете, като телесната повреда е причинена по хулигански - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1, във вр. с чл. 130, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК , за което при условията на чл.54, ал.1,вр. с чл. 37 , ал.1,т.1 а от НК му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 2 две години при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието.
Подсъдимият Пламен М. е признат за виновен и в това, че чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето и с хващане на дясната ръка, и отмятането й със сила встрани, е причинил лека телесна повреда на Р.Л.М. / съпругата на М.Е.М. / - фрактура на V-ти пръст на дясна ръка; кръвонасядане и оток по дланта на дясна ръка; кръвонасядания и охлузване по лицето, като телесната повреда е причинена по хулигански подбуди – престъпление по чл.131, ал.1, т.12, пр. 1, във вр. с чл.130, ал.1 от НК, за което му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 2 две години при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието.
На основание чл. 23, ал. 1 от НК налага на подсъдимия Пламен М. едно общо наказание- „Лишаване от свобода” за срок от 2 две години при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието. Съдът постанови още, подсъдимият да изтърпи и наложено му по дело от 2011 година наказание - „Лишаване от свобода” за срок от 2 години и 6 месеца при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието.
Пламен М. е осъден да заплати на Р.Л.М. сумата от 3000 лева, представляваща обезщетение за нанесени неимуществени вреди вследствие на деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на деянието – 19.03.2016 година, до окончателното изплащане в пълен размер на уважената парична сума по исковата претенция.

Районен съд – Дупница призна за виновен подсъдимия Методи О. / на 27 години, осъждан / за виновен в това, че на 19.03.2016г., около 19:00ч. в гр. Кочериново, на ул. „Юрий Гагарин”, в съучастие като съизвършител с Пламен М. и Боби Е, чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на лицето и чрез нанасяне на удари с крака в областта на главата и тялото, е причинил лека телесна повреда на М.Е.М. - престъпление по чл.131, ал.1, т.12, пр.1, във вр. с чл.130, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2 от НК, за което му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 10 месеца при първоначален „строг” режим на изтърпяване на наказанието.

Съдът, под председателството на съдия Светла Пейчева, призна за виновен и подсъдимия Боби Е. / на 20 години, неосъждан / за това, че в съучастие като съизвършител с Пламен М. и Методи О., чрез нанасяне на удари с крака в областта на главата и тялото, е причинил лека телесна повреда на М.Е.М. - престъпление по чл.131, ал.1, т.12, пр.1, във вр. с чл.130, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.63, ал.1, т.4 от НК, за което му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца. На основание чл.69, ал.1 от НК, отлага изтърпяване на наказанието за срок от 1 година.
Подсъдимият Боби Е. е признат за виновен и в това, че е причинил лека телесна повреда на В. Л.Й. / сестра на Р. Л. М. /, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето – престъпление по чл.131, ал.1, т.12, пр.1, във вр. с чл.130, ал.2, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.63, ал.1, т.4 от НК, за което му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца и отлага изтърпяване на наказанието за срок от 1 година.
На осн.чл.23, ал.1 от НК, съдът налага на подсъдимия Боби Е. едно общо наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, с изпитателен срок от 1 година. Той е осъден да плати на В.Л.Й. сума в размер на 800 лева, представляваща обезщетение за нанесени неимуществени вреди вследствие на деянието.

Районен съд – Дупница осъжда тримата подсъдими Пламен М., Методи О. и Боби Е. да заплатят на М.Е.М. сумата от 3000 лева, представляваща обезщетение за нанесени неимуществени вреди вследствие на деянието, което да заплатят солидарно, ведно със законната лихва, считано от датата на деянието – 19.03.2016 година, до окончателното изплащане в пълен размер на уважената парична сума по исковата претенция.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Кюстендилски окръжен съд.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети