Слънце и пролетни температури днес

DenNews.bg
16.12.2019
размер на текста:

Новата работна седмица започва с по-скоро пролетни температури и значителна доза слънце. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, на места видимостта ще бъде намалена. Предколедната седмица ще е доста топла. През деня ще е предимно слънчево. По-ниски ще са температурите в местата с трайна мъгла.
По Черноморието видимостта ще е намалена. Понеделникът обещава слънчево време в планините и температури над нулата. Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е намалена. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Над планинските райони през нощта ще бъде предимно ясно, а през деня – предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември и още ще се повиши.
Над Черноморието преди обяд на места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд ще настъпва разкъсване на облачността и подобрение на видимостта. Почти тихо. Максимални температури на въздуха ще са между 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 11 градуса, на 2000 метра – около 6. И през следващите дни над страната от югозапад ще продължи да се пренасят топли въздушни маси.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети