Председателят на Държавната агенция за закрила на детето зарадва деца от Дупница с подаръци

DenNews.bg
11.12.2019
размер на текста:

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова и главният секретар на агенцията д-р Теодора Иванова, която е родом от Дупница, посетиха момичетата и момчетата от Центъра за настаняване от семеен тип „Надежда“ в Дупница. Гостите подариха спални комплекти за всяко дете и забавни подаръци за предстоящите коледни празници, а децата ги приветстваха с програма с песнички и стихчета.
Събитието е част от кампанията „Истинското богатство за човека е доброто, което е сторено за другия“, на която ДАЗД е партньор и по този повод момичетата и момчетата от центъра получиха и книги с послания от учениците от ОУ „Екзарх Антим I“- Пловдив.
Капацитетът на центъра е 14 деца и младежи с увреждания и в момента точно толкова са настанени там, като за тях се грижат 12 специалисти.
„Пожелаваме на всички от ЦНСТ „Надежда“ да бъдат здрави, силни и много усмихнати. На децата – да изживеят своето детство с всички негови дарове, а на персонала – да бъдат все така отговорни, упорити и целенасочени в своите начинания!“, пожелаха гостите.
На събитието присъстваха и зам.-кметът Крум Милев и Виолин Ал Хадж Ахмад, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Дупница.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети