Майкъл Блумбърг щял да бъде следващият президент на САЩ

DenNews.bg
10.12.2019
размер на текста:

 Бившият директор на комуникациите в Белия дом Антъни Скарамучи коментира пред CNBC, че смята, че милиардерът Майкъл Блумбърг ще победи президента Доналд Тръмп на президентските избори през 2020 година, ако успее да си осигури номинацията на Демократическата партия.

Скарамучи е убеден, че Блумбърг ще бъде най-добрият вариант за кандидат-президент на демократите. Той също така изразил "тъга" относно възможността Тръмп да бъде импийчнат (отстранен от поста) и отбелязал, че процедурата по импийчмънт можела да "навреди" на перспективите за преизбиране на президента.

Бившият служител на Белия дом обаче също така разкритикува Тръмп, че използва "Туитър", за да "осмива" хора, отбелязвайки, че това е "навредило на имиджа му" в САЩ, както и в целия свят.

По-рано медиите съобщиха, че на Тръмп може да му бъдат повдигнати две обвинения за импийчмънт, след като демократите от Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) планират да го обвинят в злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети