Убиец влиза за 25 г. затвор за смъртта на приятелката си

DenNews.bg
10.12.2019
размер на текста:

Ефективна присъда от 25 г. затвор ще излежи Теньо Енчев за убийството на 19-годишната му приятелка през 2018 г. в град Айтос.
Тричленен състав на Върховния касационен съд потвърди определението на Апелативен съд – Бургас. Решението е окончателно.
Убийството е извършено по особено мъчителен начин за починалата и с особена жестокост, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Подсъдимият трябва да заплати на гражданските ищци, детето и майката на жертвата, сумите от 150 000 лв. и 200 000 лв., представляващи обезщетения за претърпени неимуществени вреди, произтичащи от смъртта на тяхната близка. Осъден е да заплати и обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 3000 лева, произтичащи от непозволеното увреждане.
Тричленният състав на ВКС подчертава в мотивите си, че в съдебно заседание на 30.01.2019 г. подсъдимият Енчев и неговият защитник са поискали от Окръжен съд – Бургас делото да бъде разгледано по реда на съкратено съдебно следствие. Деецът е признал изцяло фактите и обстоятелствата, изписани в обстоятелствената част на обвинителния акт. Няма данни това да не е направено доброволно, без той да разбира естеството на процедурата и последиците от нея. Прието е, че самопризнанието му се подкрепя от доказателствата по делото, при това законосъобразно.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети