Избраха Елена Бозовайска за председател на новия Общински съвет в Кочериново

DenNews.bg
08.11.2019
размер на текста:

Елена Бозовайска ще бъде председател на Общински съвет-Кочериново в следващите 4 г. При тайно гласуване на първата сесия на местния парламент тя получи подкрепата на шестима от общо единайсетте съветници. Бозовайска сяда в стопа на председател на ОбС, след като предишните 4 г. той бе заеман от съпруга й Калин Везенков. Бозовайска благодари за гласуваното й доверие и декларира, че ще работи в екип и в разбирателство с всички. „Време е да загърбим разногласията си и да започнем заедно да работим с цялата си енергия и сърце за просперитета на общината ни“, заяви новият председател на ОбС - Кочериново.
Припомняме, че в следващите 4 г. в ОбС свои представители имат само две партии-ГЕРБ и БСП.

На първото заседание тържествена клетва положиха кметът на общината Иван Минков, за когото това ще бъде трети управленски мандат, кметът на с. Стоб Георги Ставрев, който също получава доверие от своите съграждани за трети път, както и новоизбраните общински съветници.
Първата сесия на ОбС – Кочериново уважиха областният управител Виктор Янев, неговият заместник д-р Матей Попниколов и главният секретар на администрацията Гергана Михайлова. Янев поздрави новоизбраните управници и им пожела успешен мандат.

„Днес, вие трябва да преодолеете абсолютно всички различия, които са били по време на кампанията, защото от днес сте едно цяло – Общински съвет – Кочериново. Обединява ви и една-единствена цел, а именно – благосъстоянието на хората от общината“, каза по време на тържественото заседание Янев.
По време на заседанието съветниците и кметовете подписаха клетвени листа, а удостоверенията им връчи председателят на Общинска избирателна комисия Атанаска Богоева. Тя се обърна към тях с думите: „Отговорността за управлението на община Кочериново е вече ваша, затова аз бих искала да ви пожелая един изключително успешен мандат, много политическа зрялост и диалог, за да работите заедно в името на вашата община и нейните жители.“
Съгласно ЗМСМА първото заседание председателства най-възрастният общински съветник – Йордан Татарски. Той обяви, че това ще бъде последният мандат от неговата кариера като политик. „За мен е чест и привилегия да поставя началото на края на политическата си кариера в родната ми община“, заяви Татарски.


В края на първото заседание на кмета Иван Минков му бяха връчени символичният ключ на община Кочериново и почетната значка, с пожелания за здраве и успешен управленски мандат. Минков също поздрави своите колеги и заяви, че с всички сили ще се бори да оправдае доверието, което са му гласували гражданите за трети път.

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети