8-годишната цигуларка от ОУ "Хр. Ботев" в с.Самораново Михаела Радева със сребро от международен конкурс в Сингапур

DenNews.bg
07.11.2019
размер на текста:

Талантливата цигуларка от първи клас в ОУ "Хр. Ботев" в село Самораново Михаела Радева спечели втора награда от международния конкурс в Сингапур заедно с останалите 11 възпитаници от класа на г-жа Стоянова в читалище "Никола Вапцаров" в Благоевград. Конкурсът, който е онлайн, се провежда за пръв път и в него участват школи от цял свят.

Цигулковият оркестър, в който свири Михаела Радева, е изпратил запис на "Испански танц", а сребърните награди пристигат точно за Деня на народните будители.

 

Г-жа Стоянова обясни, че през месец юни са участвали в Пловдив и на фестивала на школите по изкуства от цялата страна, където успяват да спечелят журито и да грабнат първата награда.

 

Майката на Михаела обясни, че момиченцето само е избрало да свири на цигулка преди 2 години и оттогава всяка седмица репетира в читалището в Благоевград в класа по цигулна на госпожа Стоянова.

От училището в село Самораново са изключително горди с  постиженията на своята възпитаничка и не пропуснаха да я поздравят на страницата си във "Фейсбук".

Поздравяваме Михаела Радева от първи клас за големите успехи, които постига на големи музикални форуми. Гордеем се, че е наша ученичка и й пожелаваме здраве и постоянство, за да покорява още по-големи върхове! Поздравяваме целия ансамбъл Цигулки и техния ръководител! Първо място на фестивала в Пловдив и сребърен медал за ансамбъла на Международния фестивал в Сингапур! Талантът е безспорен!

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети