Елеонора Христова е новият председател на ОбС-Бобов дол

DenNews.bg
07.11.2019
размер на текста:

Елеонора Христова от БСП бе избрана за председател на Общински съвет-Бобов дол на първото заседание на местния парламент. Нейната кандидатура бе подкрепена от 7 от новоизбраните съветници, а Мая Спасова от ГЕРБ получи 6 гласа.
Кметът втори мандат Елза Величкова, 13-те новоизбрани общински съветници и кметовете на села положиха клетва на първото заседание на Общинския съвет в Бобов дол. На първата сесия присъстваха и областният управител на Кюстендил Виктор Янев и главният секретар на администрацията Гергана Михайлова.
Заседанието започна тържествено с химна на Р България, след което областният управител Янев поздрави новоизбраните съветници и кметове, пожелавайки им да работят всички заедно за благоденствието на жителите на общината.
Удостоверенията на новите съветници и кметове връчи председателят на Общинска избирателна комисия – Бобов дол, който обяви и резултатите от проведените местни избори. Това е втори мандат за Елза Величкова, трети за кмета на Големо село Васил Васев и първи за Милчо Михайлов в с. Мламолово.
Съгласно ЗМСМА първото заседание води най-възрастният общински съветник в местния парламент – 65-годишният Валери Радлев.

След сесията бе отслужен водосвет за здраве и благоденствие. 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети