Двуполюсен Общински съвет за следващите 4 г. в Кочериново

DenNews.bg
05.11.2019
размер на текста:

Кочериново ще има двуполюсен Общински съвет в следващите 4 г. В местния парламент свои представители имат само ГЕРБ и БСП, като преимуществото е за партията на премиера Бойко Борисов – 7 на 4 съветници.
Мандатите на ГЕРБ са за Галина Ванева, Георги Ценев, Елена Бозовайска, Елка Лукарска-Ангелова, досегашния председател на ОбС Калин Везенков и Райчо Калайджийски. Днес се очаква официалното решение на Общинската избирателна комисия за седмия мандат на ГЕРБ. Както е известно, водач на листата бе досегашния кмет Иван Минков, който бе избран за нов мандат на балотажа в неделя. На негово място в местния парламент ще влезе Даниела Миладинова.

Тримата съветници от БСП ще бъдат кандидатът на социалистите за кмет на община Станислав Горов, който въпреки че подобри резултата си от първи тур, загуби битката с Минков в неделя.
Съветник ще бъде и Йордан Татарски, които също записа загуба за кметския пост от Минков преди 4 г.
Трети от БСП в местния парламент ще бъде Емил Радков.

Новите общински съветници, кметът Иван Минков и единственият избираем кмет на кметство в общината Георги Ставрев, село Стоб, ще положат клетва на първото заседание на ОбС, насрочено за 14 часа на 7 ноември, четвъртък.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети